Exkursion till naturreservatet Råbäcks sjöskog och kretsstämma

Söndagen den 22 augusti
Exkursion till naturreservatet Råbäcks sjöskog på Kinnekulle.

Samling kl 11.00 vid Råbäcks hamn. ”Råbäcks sjöskog” är ett relativt litet naturreservat som sträcker sig från Råbäcks hamn, med Råbäcks mekaniska stenhuggeri, söderut till Trolmens hamn. Sträckan är bara en dryg kilometer men bjuder på en fascinerande vandring med Vänern på ena sidan och den branta barrskogen på den andra sidan. Skogen rymmer en mängd sällsynta mossor och lavar samt på hösten spindelskivlingar och jordstjärnor. Här trivs också spillkråka och den hotade mindre hackspetten. En bäck har vid sitt utflöde i Vänern bildat ett delta; tålig fotbeklädnad rekommenderas. Vid Trolmens hamn befinner vi oss på urberget men vi kan också finna vackert polerade sandstenshällar med böljeslagsmärken Vandringen är ca 3 km och går i medelsvår terräng. Ej lämpligt för barnvagn. Medtag fikakorg. Guider är Tom och Robert Roffey, tel: 0510 – 629 20. Arrangeras i samarbete med Västkuststiftelsen.

 

Söndagen den 22 augusti
Kretsstämma för Götene-Kinnekulle naturskyddsförening

Kretsstämman för år 2021 hålls i Råbäcks hamn kl 14.00.

Egen matsäck medtages

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.